Extra Time sponsorSportline sponsorVives sponsor

Handbal is een flitsende sport voor meiden en jongens die van actie houden! Bij handbal kun je eigenlijk alleen winnen als je goed samenspeelt met je teamgenoten. Als handballer moet je wel tegen een stootje kunnen. Handbal is namelijk een sport waarbij lichamelijk contact is toegestaan. Toch zul je tijdens wedstrijden merken dat de spelers sportief met elkaar en de tegenstanders omgaan. Duwen, trekken en schelden zal de scheidsrechter dan ook zeker niet toelaten!

In welk team kom ik dan terecht?

Handbal kent diverse leeftijdscategorieën. In iedere categorie zit je een aantal jaar voordat je doorstroomt naar de volgende.

  • Kabouters (5-6-7 jaar)
  • Pagadders (8-9 jaar)
  • Welpen (10-11-12 jaar)
  • Pupillen (13-14 jaar)
  • Miniemen (15-16 jaar)
  • Dames (15+ jaar)
  • Heren (16+ jaar)

Wat heb je allemaal nodig

Een shirt en broekje voor de wedstrijden, wordt geregeld door de OLVA. Zelf moet je zorgen voor kniebeschermers (als je dat wil), verder adviseren wij te kiezen voor goede sportschoenen. Onze vereniging kan eventueel sportwinkels aanbevelen waar gedegen advies wordt gegeven. 

Trainen kan bij de jeugd met een bal van de club, maar je mag natuurlijk ook je eigen bal meenemen. Uiteindelijk is een eigen bal wel erg prettig. Een ideaal cadeau voor een verjaardag of feestdagen.

Een keertje uitproberen?

Bij OLVA ben je altijd welkom om een tijdje mee te trainen. Zo kun je kijken of handbal wat voor je is en hoe gezellig het bij OLVA is. Wil je meetrainen ? Neem dan eens contact op met één van de trainers zoals vermeld bij de teams of vul het contactformulier in. Zij kunnen je alles vertellen over de trainingen die je kunt meedoen. Vertel dan wel even wanneer je geboren bent zodat je op de juiste training terecht komt.

Inschrijven als nieuwe handballer ?

Inschrijven als nieuwe handballer, kan het hele jaar door. Vraag je lidkaart aan je trainer of coach, bezorg deze zo snel mogelijk terug, volledig ingevuld en voorzien van handtekening en pasfoto. Zodat je snel kan meedoen met de wedstrijden.

Wedstrijden deze week

zaterdag 27 april

16.20 uur             Denderbelle - dames

20.30 uur             Kortrijk - heren

zondag 28 april

9.30 uur             Thor - U12

11 uur                Thor - U14

14.30 - 17 uur     tornooi U8 / U10 in Oostende